Realizace: Restaurace Cantina v Praze

Pojďte se s námi podívat na jednu z našich prvních realizací ve veřejném prostoru. Jedná se o toalety v restauraci Cantina v Praze na Újezdě 38, jejichž rekonstrukce proběhla v květnu roku 2010 podle našeho návrhu a s využitím našich umyvadel a z velké části i našich obkladů.

Na této animaci vidíte vývoj různých variant grafických návrhů až po finální podobu.

Zajímavý na této realizaci byl požadavek investora na to, aby se naše dekorované obklady zkombinovaly s jednobarevnými sériově vyráběnými obklady jiného výrobce. Přijali jsme tuto výzvu, protože jsme chápali, že restaurace je v prostorách v nájmu a její fungování se musí řídit vedle estetických požadavků i ekonomickými principy.

Navstivte-nas-v-prokopova-13

Jak ale vyřešit problém s rozdílnými velikostmi sériových a našich ručně vyráběných obkladů? Sériově vyráběné obklady byly kalibrovány na 12 cm,  rozměr našich ručně vyrobených obkladů kolísá od 10,0 do 10,5 cm. Bylo jasné, že pokud dekorované použijeme jako listelu v ploše jednobarevných, nebude lícovat spára. Nepokazí se tím výsledný dojem?

Řešením bylo diagonální kladení jednobarevných obkladů. Tím se návaznost spár „rozbila“ a nakonec ani není poznat, že dva druhy obkladů k sobě vlastně vůbec nepatří.

Restaurace Cantina - Dámské WC, detail

V pánské části, kde byly jednobarevná plochy menší a tím pádem (při diagonálním kladení) i pracnější, na to nakonec realizační firma rezignovala. Kvůli provozu restaurace se pracovalo přes noc a čas na rekonstrukci tím byl striktně omezený. Na fotografiích proto můžete vidět, že spára opravdu nelícuje. Ale ani tam není výsledný dojem nijak vážně narušen.

Restaurace Cantina, pánské WC

V dámské části bylo instalováno ještěrkové umyvadlo, doplněné o obklady s týmž motivem. Působivou listelu k zarámování zrcadel se podařilo vytvořit kombinací obkladu Concha Azul a listelky Bagueta Roja. Hrany jsou zakončeny rohovými prvky Angulo Azul. Interiér doplňují nástěnná stínidla Talavera.

Na této animaci vidíte původní vizualizace pánského WC.

Na pánské toaletě bylo přáním investora využít umyvadlo Acapulco. V té době ještě nebyl k dostání obklad Acapulco, ten jsme nechali pro velký zájem o dekor umyvadla nadesignovat až později. Nicméně k umyvadlu Acapulco se podle našeho názoru výborně hodí také obklad Amanecer. Zejména v kombinaci s rohovou variantou tohoto dekoru  – Amanecer Esquina – na umyvadlovém pultu působí umyvadlo opravdu mexickým dojmem. Obklady s motivy smrtek, zarámované obkladem Guía Maya, byly původně dovezeny speciálně pro tuto realizaci, nyní je však máme v nabídce už trvale a potěšit se jimi můžete i Vy.

Hrany jsou zakončeny rohovými prvky Angulo Verde a interiér rovněž doplňují nástěnná stínidla Talavera.

Autor grafického návrhu obkladů: La Lagartija
Realizace: 2010

Navstivte-nas-v-prokopova-13

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *