Ručně dekorované obklady v obývacím pokoji

Na počátku byl tmavý holý kout v obývacím pokoji. Pak jej prosvětlila stojací lampa. Nakonec se v něm usadila starožitná intarzovaná skříňka. Přesto však stále něco chybělo k jeho úplnosti.

Řekli jsme si, že když můžou ručně dekorované obklady působit dobře v koupelně či v kuchyni, není důvod, aby se jimi nedal oživit obývací kout. Byla to záležitost okamžité inspirace, a projekt byl na světě za jedno odpoledne. Posuďte sami, jaká byla původní představa:

skrinka

Část stěny v průchodu do sousední kuchyně jsme se rozhodli dekorovat pestrými vzory, protože tato část už náleží spíše ke kuchyni a i tu jsme chtěli oživit.

Realizace nám zabrala celý jeden den. Postupovali jsme svépomocí (práce s ručně vyrobenými obklady je o to jednodušší, že obklady nemají zcela pravidelný tvar, takže není potřeba dbát ani naprosté přesnosti při nalepování. Pouze je potřeba ohlídat, aby řádky byly pokud možno vodorovně, a to úplně stačí „od oka“).

Výsledek můžete posoudit zde:

zatisi-s-komodu-01

zatisi-s-komodu-02

A celková cena? Za obklady jsme dali 9.200,- Kč a za kvalitní flexibilní stavební lepidlo a spárovací hmotu celkem 450,- Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *